Den dag de feministiske, bøsseævlende humanister stoppede et kupforsøg fra reklamebranchen…

danishmotherseeking

("Feministisk bøsseævl" er tyvstjålet fra Politikens fantastiske, selvironiske kampagne - tjek på Youtube)

Da Rem-Rem med kampagnen “”Why kill time, when you can kill yourself” brugte selvmord som tema i forbindelse med markedsføringen af deres ure, var der stor opstandelse. Og efter min mening med rette. Jeg syntes dengang som nu, at det var dybt, dybt problematisk og hamrende uetisk at fremstille selvmord som cool og tjekket…

Men hvordan kan en  – viser det sig – falsk youtube video med en ung kvinde, der leder efter faderen til sit barn – bringe sindene så meget i kog…?

Ord som bedrag, utilgivelig løgn, krav om hoveder, der skal rulle, uetisk og jeg ved ikke hvad, fyger rundt på diverse sociale media som Twitter og Facebook. Opstandelsen er stor. Forargelsen vil ingen ende tage… (se eks. en diskussion på Politiken.dk: Hvad mener du om VisitDenmarks Youtube-reklame)

En hel flok mennesker, som jeg ellers anser som værende forstandige og kloge hoveder, forudser, at dette er enden på internettets troværdighed – fordi… man leger ikke med folks følelser. Man bruger ikke løgn. Man misbruger ikke folks empati. Og så videre og så videre…

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der er en vis hellighed og småforkælet attitude til stede her. De folk, der er mest forargede, lever blandt andet af at lave markedsføring via sociale medier. Men – og her er nok sagens kerne – forargelsen bunder mest i, at “de der reklamefolk” ikke laver viral markedsføring på på de HELT rigtige præmisser. Altså på den smukke, rene og etisk forsvarlige måde. Altså på den måde VI definerer som værende den rigtige.

Jeg har virkelig prøvet at blive forarget! Jeg har vendt og drejet situationen. Forestillet mig amerikanske husmødre med væg-til-væg empati og tårer i øjnene. Jeg har sågar forsøgt at sidde med et fordømmende og selvretfærdigt blik af Marianne Jelved’ske dimensioner for at se om det kunne få de helt rette følelser op i mig. Men ak, nej.

Sociologerne, antropologerne og andre fornøjelige typer , der bedriver social media marketing som kald og fag, må bare lære at leve med at de hårde cand-merc-drenge med excelark under armene nu for alvor begiver sig ind på deres territorium.

Husk nu: Al reklame er løgn.

4 kommentarer til “Den dag de feministiske, bøsseævlende humanister stoppede et kupforsøg fra reklamebranchen…”

  1. En skam den er blevet slået ihjem igen – det var da visionær reklame om noget….imho.

  2. Er heller ikke “rystet” over den lille film, men enig i den Kloge Åge, der igår sagde, at videoen lige manglede det lille twist, der gjorde at menigmand fanger at det er en god reklame….

    Man forventer lødighed og troværdig af en tung bastion som Visit Denmark. Men folk opdagede ikke at de blev snydt, og så hidser de sig op….

    Og så mener jeg, at Grey burde havde “set” reaktionerne som såkaldt dygtigt reklamebureau og at det nok ikke går at præsentere Fædrelandet på sådan vis. Uanset hvor godt tænkt, det så end måtte være…..

  3. Foragelsen skyldes, vil jeg mene, at nogle tager ordet ud af munden på danskeren og definerer dansk uden at spørge om lov. Dem der er sure over løgnen er sikkert også samtidig dem der holder fast i traditionen om at reklamer godt må lyve hvis de er til diskussion. Når Jakob Holm leger Cilit Bang så er det så åbenlyst at han er offer for sig selv. Men her er kvinden ikke offer overfor nogen og det er et problem hvis integriteten er en løgn. Hvis hun da bare havde sagt ‘Ps: det er gas’ i slutningen så var der mål og alle var glade.
    Dem der er foraget over budskabet om fri sex er jeg sikker på er fortaler for drik-dig-fuld-og-drik. Ren skalkeskjul.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: